sobota, 30. oktober 2010

sLOVEnia for AFRICA v AFRIKI:)


Idejni vodja akcije se trenutno nahaja v JAR:) V Cape Town-u kot prostovoljec pri SAEP pomaga pri delu z otroci in izobrazevanju kadra v neformalnih vrtcih v t.i. townshipih. Dosedanje delo je ze obrodilo nekaj sadov: prirocnik za izvajanje delavnic na temo HIV/AIDS, delavnica HIV/AIDS za ravnatelje in ucitelje vrtcev, HIV/AIDS delavnica na srednjih solah...v pripravi pa je se kar nekja projektov...tudi v okviru akcije sLOVEnia for AFRICA:)


Feed the Street
Akcija sLOVEnia for AFRICA je koncno prestopila meje nase male drzavice. Te dni smo s pomocjo nekaj prijateljev/volunterjev/studentov nahranili ulice Cape Town-a. Akcija je vec kot uspela. Bogi Fran, cimer, ki je posodil avto, saj ga bodo sedaj ljudje sigurno ustavljali na cesti in sprasevali kdaj bo spet pripelaj kaj hrane:) Nasa mobilna kuhinja je imela na razpolago: pap (nekaksna polenta), zelenjavna omaka, kruh, tro kuhana jajcka, banane, pomarance... Ni ga lepsega od zavedanja, da si nekomu polepsal dan, ga nahranil, za nekaj ternutkov razblinil skrbi innpokazal, da so se ljudje, ki jim ni vseeno:) To so dnevi, ki se ti vtisnejo v spomin...za zmeraj.

Vec o afriskih dogodivscinah si lahko preberete tukaj:)

0 komentarji:

Objavite komentar

št. obiskovalcev

Website counter

Followers

 

sLOVEnia for AFRICA. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com