ponedeljek, 15. marec 2010

NAMEN AKCIJE


Izgradnja vodnjaka
V okviru akcije zbiramo sredstva za izgradnjo vodnjaka. Zakaj?
Pri tem sodelujemo z ameriško organizacijo charity. water, ki edina od tovrstnih organizacij zagotavlja, da gre 100% donacij direktno v vodne projekte in donatorjem dovoli vpogled v to kako je  bil njihov denar porabljen ter jim hkrati priskrbi tudi vse informacije o končanih projektih..
Več...

Problem privatizacije vode
Več kot 60. let po obstoju splošne deklaracije človekovih pravic le-ta še vedno ne vsebuje dostopa do vode, kot temeljne človekove pravice. Voda se tretira kot blago, dobrina, kar omogoča privatizacijo vode, vodovodnih sistemov in s tem zadovoljevanje sebičnih potreb delničarjev in lastnikov po dobičku. Med tem pa je več kot milijarda ljudi na svetu brez dostopa do pitne vode. Splošno deklaracijo človekovih pravic si lahko preberete tukaj.

Pijmo vodo iz pipe!
Pijmo vodi z pipe, ki je kar 225-krat cenejša od tiste iz plastenke. Pijmo vodo iz pipe, točimo si jo v plastenke za večkratno uporabo in tako prizanesimo svojemu zdravju, žepu in okolju!

Več....





Delaj lokalno, misli (delaj) globalno:)
Vsi poznamo pregovor: delaj lokalno, misli globalno:) Zakaj pa ne bi delali kar na obeh področjih? Seveda si želimo izboljšati tudi razmere na slovenskih tleh, zato smo se odločili za sodelovanje z lokalnim humanitarnimi društvi. Namesto vstopnine tako na različnih prireditvah zbiramo prehrambene izdelke, ki jih nato naši partnerji posredujejo socialno ogroženim družinam pod njihovim okriljem.

Več...


0 komentarji:

Objavite komentar

št. obiskovalcev

Website counter

Followers

 

sLOVEnia for AFRICA. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com