ponedeljek, 8. februar 2010

charity: water


Od leta 2006 je charity: water pomagala že okoli milijon ljudem!!!

Zadali so si težko nalogo, da povrnejo zaupanje v dobrodelne organizacije, zato je 100% doniranega denarja namenjeno za izpeljavo projektov. Vsi ostali stroski (administracija, letalski leti....) tako charity: water kakor tudi partnerskih organizacij, se krijejo iz sponzorskega denarja!!


charity: water je trenutno aktivna v 16 državah: Bangladeš, Kambodža, Centralna Afriška republika, Slonokoščena obala, Demokratična republika Kongo, Etiopije, Honduras, Indija, Haiti, Kenija, Liberija, Ruanda, Tanzanija, Siera Leone, Uganda, Malavi.

Pri izbiri pomoči potrebnih območij in pri izpeljavi projektov sodeluje z lokalnimi partnerji, skupnostmi in vlado.


Razpoložljivost vode se spreminja iz regije v regijo, zato je nadvse pomembno, da so projekti primerni za potrebe lokalne skupnosti in pa v sozvočju s pogoji v tamkajšnjem okolju. Večinoma gre za gradnjo vodnjakov, vodnih filtrov, zbiralnikov deževnice, vodnih zajetij in rehabilitacijo starih vodnih točk. Kliknite na sliko za povečavo....


Vzporedno z realizacijo projektov poteka tudi obširna promocija higiene in gradnja sanitarij. Le z dostopom do čiste vode  in rednim prakticiranjem higiene lahko dosežemo željene, dolgoročne rezultate. Higiena preprečuje širjenje bolezni, sanitarije pa kontaminacijo ljudi in vode z nevarnimi fekalijami.

Lastništvo nad vodnjakom prevzame lokalna skupnost v zameno za simbolično plačilo, delovno silo in nekaj gradbenega materiala. Izvoljena je t.i. komisija za vodo, katero morajo sestavljati tako ženske kakor moški. Komisija je zadolžena za nadzor projekta in nato za vzdrževanje vodnega vira. S tem se zagotovi neodvisnost skupnosti od mednarodne pomoči in posledično njeno opolnomočenje. Odpira se tudi možnost novih delovnih mest v primeru, da se skupnost odloči nekaj malega prispevati (v okviru svojih zmožnosti) za osebo, ki je pripravljena prevzeti vzdrževalna dela.

Podatki o vseh charity: water projektih so v pogled na Google Earth. Prav tako vsi donatorji po zaključku projekta prejmejo fotografije, video posnetke in GPS koordinate.






Majhen prispevek za veliko vode:)




0 komentarji:

Objavite komentar

št. obiskovalcev

Website counter

Followers

 

sLOVEnia for AFRICA. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com