četrtek, 25. februar 2010

DOBRODELNI KONCERT - Kaplja Čez Rock


11. marca ob 21h bo oder Pri Rdeči Ostrigi (Škofja Loka) prizorišče dobrodelnega koncerta v okviru akcije sLOVEnia for AFRICA.  S to akcijo bi radi opozorili širšo javnost na problem privatizacije vode in hkrati zbrali nekaj sredstev za izgradnjo vodnjaka v Afriki.


Vstopnina: 5€ - celotni izkupiček od vstopnine bo šel za izgradnjo vodnjaka v Afriki!


LORELEY

Vlado Kreslin in mnogi njemu podobni rockerji so razlog, da so tri mlada dekleta začela usklajeno "nažigati" svoje instrumente v isti garaži. To jih je peljalo do koncertov po celi Sloveniji (med drugim so nastopile tudi na odru Križank!) in nekaj avtorskih komadov, večinoma pa preigravajo rockovske priredbe. Dekleta so imela malo premora, sedaj pa se dobrodelno vračajo na odre slovenskega undergrounda.



EQUILIBRIUM
V začetku maja 2007 se je publiki prvič predstavila mlada rock skupina, ki ni bila podobna nobeni drugi skupini v Sloveniji. Takrat so fantje storili drzen korak in medse sprejeli karizmatično dekle iz Rusije, ki jih je takoj okužilo z odlično rusko rock glasbo.
Ime Equilibrium so si nadeli, ker pomeni ravnovesje - med zabavo in resnim delom. Ampak Equilibrium ni samo ime, je let svobodne misli, ki se odraža v avtorskih skladbah. Njihove pesmi so odlomki življenja, besedila so globokoumne zgodbe, glasba je iskrenost.
Ustvarjati želijo kvalitetno glasbo, ki ni stilsko omejena in se ne ozira na trende v svetovni glasbeni industriji. Prav pozitivni odzivi občinstva na njihove avtorske skladbe jim dajejo potrditev, da so na pravi poti..


STRANCI

Stranci so se skupaj zbrali v maju 2002. Stari znanci iz številnih alternativnih rokovskih zasedb (Phone Box Vandals, Baby Zdravo, Daddy's Pudding, Lokalne Pizde...) se v svojem zadnjem bendu odločijo ustvarjati nerazredčen, direkten pankenrol, ki mu nadenejo glasbeno oznako „ljuta rokčina". Neobremenjenost s političnimi, nacionalnimi, spolnimi in drugimi omejenostmi Stranci izražajo tudi z ustvarjanjem v več jezikih: slovenščini, srbohrvaščini, nemščini, angleščini in ruščini...





THE CLOSHERS
Skupina THE CLOSHERS je združba petih preprostih fantov iz Grosuplja. Po nekaj letnem premoru, smo ponovno zavihali rokave in se zaprli v zaklonišče. Rezultat je nova zgoščenka PEJD Z MANO , ki je preko založbe SEDVEX  na voljo v vseh bolje založenih prodajalnah z tovrstno robo. Na plošči je 11 avtorskih skladb, singl PEJD Z MANO pa je dosegel zelo dober odziv, saj se kar pogosto sliši na lokalnih radijskih postajah, ter tudi na prestižnem  VAL-u 202. Po kritikah strokovne glasbene javnosti smo uvrščeni v slog preprostega, spevnega SLO punk-rocka , na koncertih pa z svojim energičnim nastopom spravimo v dobro voljo tudi »trezne« obiskovalce .


ROCK SHOCK


Pisalo se je leto 2001, ko je pet mladcev željnih odra in rock'n'rola sestavilo skupino in začelo preigravati znane rock klasike. Nadeli so si ime Rock Shock in zelo kmalu stopili tudi na koncertne odre ter se predstavili občinstvu. Rock Shock je doživljal vzpone in padce, skozi ves čas pa je bil viden napredek. Počasi je nastajala tudi avtorska glasba, snemali so se demo posnetki, odigranih pa je bilo tudi precej koncertov. Z novo zasedbo se po letu 2007 začne zelo plodno obdobje – tako ustvarjalno kot koncertno, načrti in ambicije skupine pa rastejo iz dneva v dan...

0 komentarji:

Objavite komentar

št. obiskovalcev

Website counter

Followers

 

sLOVEnia for AFRICA. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com